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Dîner à la française

Boeuf bourguignon, Quiche lorraine, Raclette.... French cuisine is considered among the world’s best and, to be honest, we are not surprised! If you want to impress your friends, your in-laws or even a ‘big cheese’, une dîner à la française is the key to success! 

But before talking about cuisine, you should consider setting a table as memorable as the food itself. Cover it with a nice nappe de table (tablecloth), place some nice plates, cutlery and glassware. Complete each place with a smart serviette (napkin) and decorate your dinner table with fresh flowers. And why not? A bit of French music will set the ambience. 

Ready? Put on your tablier (apron) et cuisiner !

If you need some inspiration, our Super Prof Laurence will show you some mouth-watering recipes that you (and your guests) will love!

Papillotes de saumon aux courgettes

Étapes de préparation : 

  1. Lavez les courgettes et coupez-les en tranche.
  2. Passez les filets de saumon sous l'eau et essuyez-les.
  3. Sur une feuille de papier alu, déposez les courgettes (environ 6 tranches) ajoutez un filet de saumon par-dessus et recouvrez-le d’une deuxième couche de courgettes.
  4. Ajoutez le sel, le poivre, le thym (en option) et ajoutez l’ail et l’huile d’olive. Si vous le souhaitez, vous pouvez également ajouter des graines !
  5. Refermez partiellement la papillote et versez une à deux cuillère(s) à soupe de vin blanc.
  6. Fermez complètement la papillote et faites cuire à 200°C pendant 30 min.

Crumble pommes poires

Étapes de préparation :

  1. Pelez et nettoyez les pommes et les poires
  2. Coupez-les en morceaux et faites-les revenir pendant 5 minutes dans une poêle avec un peu de beurre.
  3. Mettez les fruits dans le plat qui ira plus tard au four.
  4. Mélangez la farine et le beurre mou coupé en morceaux. Mélangez le tout avec les doigts pour obtenir une pâte émiettée. Ajoutez le sucre, la cannelle et le fond d’un verre d’eau avant de mélanger à nouveau le tout avec les doigts.
  5.  Emiettez ce mélange sur les fruits en une couche régulière.
  6.  Mettez au four pendant 20 minutes, à 240°C.
    Une fois le crumble cuit, vous pourrez le déguster encore chaud avec une boule de glace à la vanille !

And remember, no French dinner party is complete without bread, cheese and wine.

Dinner is ready! À table !

We hope you have a great night, share some laughs and impress your guests!

Bon appétit !

Sonia - Prêt à Parler team

Sonia

Foreign languages have always been an important part of Sonia’s life. After getting her degree in Arts and Graphic Design and a Master’s Degree in Education, she moved from her country, Spain, to England where she has been living for the last ten years. She has worked in international schools and companies, and in 2013 she founded her own language school.

This journey has left her with countless life lessons that she feels privileged to have learned first hand. She truly believes that learning a language can change you in ways you probably don’t imagine, and she tries to transmit this message across Prêt à Parler social media by creating powerful images and meaningful content.

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